Beste friet uit de airfryer

Je wil een krokant resultaat

Steeds meer mensen willen verantwoord frituren zonder dat ze met een slappe smakeloze hap komen te zitten. Wie een airfryer koopt zal zich goed moeten bedenken hoe hij of zij de beste friet kan bereiden. Je wil immers een heerlijke schaal met krokante friet op tafel zetten bereid in je airfryer. Dat zal niet zomaar lukken op de manier zoals je die voorheen hanteerde. Hiervoor moet je een aantal zaken goed in de gaten houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Koop geschikte friet

Ga je diepvries friet gebruiken, dan moet je goed vooraf kijken naar welke friet je koopt. Neem je normale friet dan zal je al snel ontdekken dat het resultaat bleekjes en slap eindigt terwijl het wel goed gaar is. Aangezien de smaak bij mensen voor een groot deel wordt bepaald door het uiterlijk van het eten is dit dus niet bevorderend. Beter is het om een andere frietsoort te kopen in de winkel. Koop je ovenfriet, dan koop je daarmee een soort friet die van zichzelf al bedoeld is om met hete lucht te worden bereid. Bovendien heeft deze soort friet van zichzelf al een wat donkerder uiterlijk waardoor het product sneller de kleur van in olie gebakken friet zal aannemen.

Let op het vetpercentage in de friet

Wil je airfryer friet bakken, dan zal het vet voor het grootste gedeelte verdampen uit het eten. Je krijgt hierdoor een product wat vetarm is maar ook de structuur van gefrituurde friet mist. Het is dan ook goed om op het vetpercentage wat in de friet zit te letten. Ovenfriet heeft een wat hoger vetpercentage maar daardoor zal het wel krokanter bakken in de airfryer dan reguliere diepvriesfriet. Zorg er echter wel voor dat je geen friet koopt die te vet voorgebakken is. Je proeft snel genoeg wanneer dit het geval is. Sla daarom bij een wijziging van een merk wat je koopt nooit gelijk een groot aantal zakken in. Neem eerst een enkele zak of een wat kleinere verpakking om mee te proberen of het resultaat goed is.

Is airfryer friet noodzakelijk

Aviko heeft wat nieuws in het assortiment. We hebben het dan over airfryer friet. Dit is een product wat ideaal lijkt om te gebruiken in je airfryer. Immers; de fabrikant heeft het op de verpakking gezet. De vraag is echter of dit ook wel zo is. Wanneer je kijkt naar de ingrediënten zie je namelijk dat airfryer friet een hoger vetgehalte heeft en daarnaast ook een hoger zoutgehalte. Dit zijn zaken die uiteraard het eindresultaat aantrekkelijker maken maar die ook een uitwerking hebben op de gezondheid van het eten wat je bereidt. Zo zal je rekening moeten houden met het toevoegen van extra zout aan je friet na het bakken; dit is door het hogere zoutgehalte vaak niet nodig. Ook de saus die je serveert bij de friet kan je beter mager houden. Airfryer friet is gemaakt naar hetzelfde principe als ovenfriet. Je hoeft dus niet per definitie een duurder merk te kopen voor een goed resultaat.

Welke friet smaakt het lekkerst

Over smaken lopen de meningen uiteraard nogal uiteen. Welke friet nu echt het lekkerst smaakt is dan ook heel moeilijk te zeggen. Wel vinden wij dat friet van Aviko en McCain de beste bakresultaten geeft in je airfryer. Dit zijn de frietsoorten die in het hoge prijssegment zitten, dus het wordt al snel een kostbaardere aangelegenheid. Wie liever een goedkoper merk koopt kan bijvoorbeeld bij de Lidl franse friet kopen (dunner, dus sneller klaar en krokanter) of twister friet. Dit is een product wat zich uitstekend laat bereiden in een mandje doordat het niet in beweging komt. De friet is van zichzelf wat zachter en krijgt dus lekker snel een krokante korst.

Als je liever verse friet eet

Heb jij geen zin in diepvriesfriet, dan kan je altijd nog verse friet eten. Die kan je kopen in een bak uit de koeling van de supermarkt maar je kan ook zelf friet gaan snijden. Dat doe je het handigste met een frietsnijder, maar wanneer je handig bent kan je ook zelf van aardappelen verse friet snijden. Maak de friet niet te lang en zorg ervoor dat de friet niet dikker dan een centimeter is. Ga je de friet bakken in een airfryer, kijk dan in je kookboekje naar de baktijden. Vaak is het goed om de friet op een lage temperatuur voor te bakken en daarna op een wat hogere temperatuur af te bakken. Het resultaat zal lekkerder zijn, al zal je wel wat olie moeten toevoegen voor een krokant resultaat.