tristar airfryer

Een merk wat het liefste vasthoudt aan de traditie

Steeds meer merken huishoudelijke artikelen gaan over tot de productie van airfryers terwijl ze stoppen met de productie van normale friteuses. Het merk Tristar airfryer is wat dit betreft behoorlijk voorzichtig. Ze blijven vooralsnog beide soorten apparaten verkopen, hoewel de airfryer steeds populairder aan het worden is. Je zal het dan ook bij dit merk moeten doen met één type apparaat; de Tristar Crispy Fryer XXL. Hiermee richt men zich gelijk op de groep grotere gezinnen die een airfryer voor een nette prijs willen aanschaffen.

Waar koop je de Tristar

Tristar is een merk wat bij de meeste huishoudspeciaalzaken wel wordt verkocht. Je komt het ook geregeld tegen bij winkels zoals een voordeeldrogist. Dat is op zich prima wanneer je gebruik wil maken van een kortingsactie. Let er dan wel op dat je het meest recente type aanschaft. Tristar heeft dan weliswaar één variant in productie; er komt wel ieder jaar een nieuw model uit waar betere techniek in wordt gebruikt. Wanneer er echter wat met het apparaat aan de hand is ben je beter af wanneer je het bij een huishoudspeciaalzaak kocht. Een drogist heeft immers weinig verstand van dit soort apparaten; de aftersales zal dan ook minder goed zijn dan bij een gespecialiseerde winkel.

Hoeveel past er in het apparaat

De Tristar is een XXL apparaat. Dat houdt in dat het mandje tot 1,4 kilo friet kan bevatten. Dat is meer dan genoeg voor een gezin van meer dan 4 tot 6 personen. Met een vermogen van 1800 watt zal je niet al te lang bezig zijn met het garen van het eten. Het is dan ook een apparaat wat waar biedt voor het geld wat je ervoor neerlegt. Voor 79 euro koop je een mooie machine die en echte alleskunner blijkt te zijn. Het apparaat doet niet onder voor de A-merk variant, met als groot verschil dat je er ongeveer 120 euro minder voor kwijt bent. Een waardevol verschil.

Waar let je op bij de Tristar

Als enige nadeel benoemen consumenten het feit dat het mandje lastig in het apparaat te schuiven is wanneer het warm is. Dit is dan ook een trucje wat je als gebruiker even in de vingers moet krijgen. Je moet het mandje gelijk in het apparaat plaatsen voordat het gaat verwarmen. De baktijd mag je in dat geval wat naar beneden bijstellen. Dit is overigens een euvel wat je niet alleen bij de Tristar tegenkomt; ook A-merken zijn bekend met dit probleem. Het heeft gewoon te maken met het model wat is gebruikt en met de techniek die in het apparaat verwerkt zit. Het is ook een soort beveiliging. Schoonmaken kan je gewoon in de vaatwasser doen. Je kan de bakmand in het onderste rek van je vaatwasser zetten. Het zal goed schoon worden, maar doe dit niet te vaak. De anti aanbaklaag van de bakmand kan namelijk op termijn gaan loslaten wanneer je de onderdelen op een te hete temperatuur wast. Wil je langer profiteren van jouw Tristar; was de delen dan liever op de hand.