Philips Airfryer

Eén merk, veel uitvoeringen

Philips is van oorsprong de uitvinder van de Airfryer. Dat is te merken wanneer je een Philips Airfryer wil gaan kopen. Je staat versteld van het aantal uitvoeringen wat er inmiddels op de markt is gebracht. Philips, als marktleider bij dit product, brengt zo’n beetje ieder half jaar een nieuw model uit. Voordeel is dat je als klant de nieuwste techniek koopt in de winkel. Een nadeel ervaar je hierdoor echter ook; na een half jaar heb je een apparaat wat eigenlijk alweer verouderd is. Wie graag het nieuwste van het nieuwste in huis haalt zal dus eigenlijk met regelmaat zijn Airfryer moeten vervangen. Feit is dat Philips voor elke consument en voor iedere wens een apparaat heeft.

Een kleurrijk merk

De meeste producenten van Airfryers kennen één kleur voor hun producten; zwart. Philips heeft echter als eerste producent in de gaten dat keukens niet alleen maar met zwarte tinten worden ingericht. De apparaten van Philips zijn dan ook niet alleen in hoogglans zwart maar ook in antraciet, cashmere grey, wit, zilver en zelfs Desert green uitgevoerd. Dat betekent dat het apparaat wat een behoorlijke blikvanger is in huishoudens gerust permanent op het aanrecht kan worden geplaatst. Voor de kleur betaal je weinig extra; dat verschil zit in andere aspecten.

Waar het prijsverschil vandaan komt

Airfryers van Philips zijn er in meerdere prijsklassen. De vraag is natuurlijk waar dit door komt. Het eerste wat opvalt is de techniek van het apparaat. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een verouderde techniek waardoor het apparaat redelijk lang aan moet staan voor een goed resultaat zal de prijs laag zijn. Wanneer je echter een state of the art apparaat koopt met een vooraanstaande techniek waardoor met hoge snelheid het eten wordt bereid zal je meer moeten neertellen. Het advies is dan ook om goed te vergelijken voordat je een airfryer van dit merk koopt. Je wil geen spijt krijgen van je aankoop omdat je de specificaties niet goed had doorgenomen.

Waar koop je deze airfryer

Dit apparaat koop je het liefste niet in een algemene winkel met huishoudartikelen aangezien deze winkels slechts een beperkt assortiment voeren. Wil je keuze hebben dan kan je het beste bij een winkel als Coolblue je aankoop doen. Dit is de winkel die samen met bijvoorbeeld Bol.com de meeste keuze biedt aan jou. Je kan bovendien heel gemakkelijk het vermogen van de diverse apparaten vergelijken en zo tot een goede overweging komen. Houd er rekening mee dat een apparaat met een hoog vermogen doorgaans de snelste bakresultaten levert. Je koopt een airfryer van Philips voor een prijs oplopend vanaf 149 euro. Wil je echter een XXL apparaat met een vermogen van 2225  watt en een bakcapaciteit van 1,4 kilo, dan kom je al snel in de duurdere prijsklasse van 299 euro terecht. De voordelen zijn voor alle varianten vergelijkbaar. Het apparaat is in alle gevallen uiterst degelijk en goed schoon te maken. Je kan de delen in je vaatwasser zetten. Houd er rekening mee dat bij een groot apparaat je vaatwasser gelijk vol zit.