een airfryer xxl kopen

Doet de maat ertoe?

Wanneer je een airfryer wil gaan aanschaffen zal je een aantal zaken goed in de gaten moeten houden. Een van die zaken is de maat van de airfryer. Je wordt er al snel mee geconfronteerd dat een kleine airfryer uit het lage prijssegment niet goed functioneert wanneer je een gezin van meer dan drie personen hebt. Dat komt door het feit dat je het mandje van een airfryer van een kleinere maat maar tot 0,8 kilo tegelijk kan vullen. Dat heeft tot gevolg dat je maar een kleine hoeveelheid eten tegelijk in het apparaat kan bereiden. Je zal het apparaat meerdere malen aan moeten doen wil je een maaltijd bereid krijgen. Dat zorgt ervoor dat je lang bezig bent en dat het apparaat een hoop stroom zal verbruiken. De maat van de airfryer doet er dus wel degelijk toe; je zal moeten kijken naar jouw huishouden voor je een apparaat koopt.

Het voordeel van een grote bak?

Ga je een airfryer XXL kopen, dan doe je dat meestal wanneer je een gezin van 4 of meer personen hebt. Je kan in dat geval beter een grote maat bak hebben in je airfryer. Heb je een groot gezin, dan moet je airfryer een afmeting van 5 tot 5,5 liter hebben. Je kan in dat geval tot wel bijna 2 kilo eten bereiden in één keer. De vraag is of dit nodig is; je zal het eten dan namelijk extra lang moeten laten bakken voordat alles op de gewenste temperatuur is gekomen. Een grote bak heeft wel als voordeel dat je alles in één keer kan opzetten. Vervolgens ga je wat anders doen terwijl je airfryer aan het werk is. Maak je snacks klaar, dan hoef je alleen de bodem te bedekken met eten. Je hebt in dat geval gelijk genoeg snacks voor je hele gezin.

Denk aan het wattage van een Airfryer XXL

Een grote airfryer kan je kopen vanaf een paar tientjes. De vraag is echter of dat wel zo handig is. Je zal namelijk moeten kijken naar het wattage wat bij de airfryer van jouw keuze hoort. Een grote airfryer met een inhoud van 5,5 liter zal doorgaans een wattage nodig hebben vanaf 1800 watt. Alleen dan heb je in een korte tijd een grote hoeveelheid eten bereid. Het eten moet immers voldoende gelijkmatig verwarmd worden voordat je het op tafel kan zetten. Heb je een grote airfryer met een laag wattage – doorgaans een goedkoop B-merk – dan weet je bijna zeker dat je een hoop frustratie zal gaan ervaren. Je bent lang bezig met het bereiden van een hoop eten, en daar heeft niet iedere huisgenoot het geduld voor. Beter is het om in het geval van een grote airfryer een apparaat met een wattage van minimaal 1800 watt te kopen. Philips heeft zijn airfryers XXL voorzien van een wattage oplopend tot wel 2225 watt. Dit houdt in dat je snel een grote bak eten hebt gebakken waardoor iedereen met een minuut of 20 aan tafel zit. Een Philips apparaat heeft dan ook de beste specificaties; je betaalt er wel voor. Je bent voor een apparaat wat een hoog wattage levert al snel een bedrag in de richting van 180 tot 220 euro kwijt.

De geavanceerde techniek van een Airfryer XXL

Een XXL airfryer is een apparaat wat gebruik maakt van een geavanceerde techniek. De normale hete lucht techniek is niet voldoende om tot een goed resultaat te komen. Wanneer je een grote portie eten gaat maken is het nodig om gebruik te maken van een apparaat wat gebruik maakt van een dergelijke geavanceerde techniek. De Philips Avance Collection XL maakt gebruik van de Rapid Air techniek. Dat zorgt ervoor dat je voor de bereiding van en een kilo diepvriesfrites ongeveer 16 minuten kwijt bent. Bij de Airfryer Viva Collection XXL en de Airfryer Avance Collection XXL wordt gebruik gemaakt van de Twin Turbo Star technologie. Bij dit systeem zal je over een hoeveelheid van 1400 gram frites ongeveer 32 minuten doen voordat alles gaar is. De vraag is dan ook in hoeverre je een heel kostbare XXL fryer nodig hebt voor een grote hoeveelheid eten. Wanneer je alleen frites wil maken kan je het af met een XL airfryer. Wil je echter ook zaken als kippenboutjes gaan bereiden dan ben je al snel beter af met het grote apparaat. Of je een dure XXL Airfryer gaat kopen moet je dus vooral van je gebruik af laten hangen.

Voordelen van een XXL airfryer

Een XXL airfryer heeft een aantal voordelen die je niet snel bij een andere maat airfryer tegenkomt. Een groot voordeel is het feit dat je de bodem van het mandje eraf kan halen. Daardoor krijg je gelijk een soort braadpan effect. Houd er rekening mee dat je een mandje hebt met een scherpe onderkant wanneer je de onderkant verwijdert. Door deze optie kan je het mandje een stuk eenvoudiger schoonmaken dan bij de normale of de XL airfryer het geval is. Bovendien kan je met de XXL airfryer op een lagere temperatuur je eten bakken met hetzelfde resultaat. Dat komt door de verbeterde verwarmingstechniek die gebruikt wordt tijdens de bereiding van het eten.

Nadelen van de XXL airfryer

De XXL airfryer heeft ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel mag toch wel de prijs worden genoemd. Het is een kostbaar apparaat waarvoor je al snel meer dan 260 euro kwijt bent. Je moet wel heel zeker weten dat je dit apparaat goed zal gaan gebruiken. Een ander nadeel van de XXL airfryer is het feit dat je de binnenpan niet zomaar in de vaatwasser kan zetten. Hoewel Philips claimt dat dit wel mogelijk is kom je er op vervelende manier achter dat de anti aanbaklaag hier niet tegen bestand is. Deze kan loskomen waardoor je op den duur een nieuw mandje moet nabestellen. Een kostbare aanschaf. Accessoires die wel in de kleinere maten airfryer passen zullen niet zomaar in de XXL airfryer passen. Jammer wanneer je graag gebruik maakt van een braadpan of grillpan.