De beste airfryers

Sinds de opkomst van de airfryer komt er ieder jaar wel een behoorlijk aantal varianten extra op de markt. Dit zijn apparaten die ieder hun specifieke eigenschappen hebben. Je hebt de airfryer die spotgoedkoop is maar op het eerste oog een goed resultaat levert en de airfryer die behoorlijk wat kost maar tegelijkertijd een alleskunner is die een topprestatie levert. We keken voor jou naar de top 20 van airfryers.

Best beoordeelde airfryer

We keken bij het samenstellen van de top 20 op het gebied van airfryers naar een aantal eigenschappen. Dat lieten we over aan de gebruikers die een dergelijk apparaat hadden gekocht. We keken naar de reviews en de cijfers en/of beoordelingen die gebruikers achterlieten. Dit was de grondslag voor de top 20 zoals we deze hebben samengesteld.

Op nummer 1: De Philips Avance Collection HD9650

Op nummer 1 De Philips Avance Collection HD9650

Dit apparaat van Philips heeft voor het bereiden van eten de kortste bereidingstijd. Dat maakt het een goede aankoop voor mensen die wel gezond eten willen bereiden maar niet aan een heel lange bereidingstijd willen vastzitten. Het apparaat heeft een behoorlijk hoog wattage; 2225 watt. Dat zorgt ervoor dat eten snel klaar is, en dat de lucht in het apparaat erg heet zal worden. Het is een apparaat wat onderdelen heeft die gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Ze kunnen in de vaatwasmachine worden geplaatst om gereinigd te worden. Daardoor heb je eigenlijk altijd een schoon apparaat wat zonder vetresten jouw eten bereidt. Het apparaat kan behoorlijk wat eten tegelijk verwerken. Het heeft namelijk een bakcapaciteit van 1,4 kilogram per keer. Bedenk dat een zak friet een kilo weegt, en je weet gelijk dat je met dit apparaat voor je hele gezin in één keer friet op tafel kan zetten. Ook andere snacks tot dit gewicht laten zich eenvoudig in grote hoeveelheden bereiden. Het is dan ook een apparaat wat geschikt is voor de wat grotere huishoudens.

Het apparaat heeft een geheel nieuwe techniek om het eten te bereiden; door middel van een twin turbostar technologie gaat er een wervelwind door je eten heen. Je zal dus nog minder last van frituurlucht hebben terwijl het eten sneller klaar is. Wil je meer met je apparaat doen, dan is dit een heel geschikt exemplaar; je kan er zelfs eten in grillen, bakken en roosteren. Dat maakt het tot een apparaat wat een permanente plek op je aanrecht verdient. Dat kan met gemak want het apparaat is neutraal zwart en met een afmeting van 32 bij 43 bij 32 centimeter is het niet overdreven groot. De reviewscore bedraagt een 9,3. Met een aanschafprijs vanaf 229 euro is het een kostbaar apparaat wat je voor jaren aanschaft.

Philips Avance Collection HD9650

Op nummer 2: De Philips Avance HD924090

De Philips Avance HD924090

Een tweede apparaat van Philips in de top 20. Dit apparaat is al wat langer op de markt. Het is de versie uit 2012. Niet dat je daar erg veel van merkt wanneer je er eten in bereidt overigens. De techniek mag dan wat ouder zijn bij dit apparaat; de smaak van het eten is er niet minder lekker om. Wat wel opvalt is dat je iets langer bezig bent met het bereiden van het eten. De bakcapaciteit is iets lager dan die van de nummer 1. We hebben het met een inhoud van 1,2 kilo nog steeds over een apparaat met een behoorlijke hoeveelheid eten die in een korte tijd wordt bereid. De pan kan met gemak 3 liter aan; dat is genoeg om voor een heel gezin het eten in te bereiden. Inmiddels is er door de loop der jaren heen een behoorlijke productie van dit apparaat geweest. Het is de best verkopende airfryer van een ouder type. Veel mensen houden ervan omdat het een machine is die een hoog vermogen heeft. De 2100 watt die het apparaat levert is wat minder dan die van de nummer 1, maar het is alsnog een behoorlijke garantie voor een snelle maaltijd. Dit type airfryer was bovendien het eerste apparaat wat een lade had in plaats van een ronde bak met een pendel erin verwerkt. Dat zie je terug in de afmetingen. Met 30 bij 32 bij 22 cm is het een apparaat wat niet veel ruimte inneemt op je aanrecht maar daarvoor wel een behoorlijke hoeveelheid eten bereidt.

Het apparaat heeft echter ook een nadeel wanneer je het gaat vergelijken met de nummer 1; we hebben het over het feit dat de onderdelen niet vaatwasser bestendig zijn. Je zal ze dus op de hand moeten afwassen na gebruik. Je hebt er extra werk aan om het apparaat te onderhouden. Tevens heeft dit apparaat geen koude zone. De kruimels die uit je eten vallen zullen tijdens het bakken dus onderin het apparaat blijven liggen en daar warm worden. Je zal het eten goed moeten schudden voor je het serveert. Het cijfer van het reviewpanel was een welverdiende 8,5. De prijs is wat lager dan de nummer 1; vanaf 189 euro koop je dit apparaat.

Philips Avance HD924090

Nummer 3: Philips Avance collection HD9247

Philips Avance collection HD9247

We lijken in herhalingen te vervallen. Volgens de gebruikers van een airfryer komt de HD9247 van Philips op de derde plaats. Wederom heeft Philips één van de betere airfryers op de markt gebracht. Dit apparaat kwam in augustus 2016 in de winkel. Het mag dan ook wel worden beschouwd als het hippere broertje van de nummer 2. Door de iets hogere prijs als de nummer 2 is het waarschijnlijk op de derde plaats geëindigd. Het is een apparaat wat een vermogen heeft van 2100 watt, en een bakcapaciteit van 1,2 kilo. Je mag het dan ook beschouwen als de ‘2.0’ variant van de nummer 2. Het is een apparaat wat gebruik maakt van de vernieuwde Rapid Air technologie die Philips de laatste jaren toepast bij de productie van de airfryers. Het eten is vooralsnog enorm snel klaar en dat trekt kopers aan. Niemand wacht immers graag nodeloos lang op zijn eten. De onderdelen van dit apparaat kunnen in de vaatwasser, en dat is iets wat alle kopers enorm waarderen. Het feit dat er nauwelijks bakluchten vrijkomen bij het bereiden van het eten is eveneens een grote pré. Je hoeft het apparaat dus niet naast het raam te zetten om je keuken frituurlucht-vrij te houden. Het apparaat heeft een optioneel accessoire; de XL bakplaat. Die gebruik je wanneer je bijvoorbeeld een pizza of een quiche wil klaarmaken in het apparaat. Jouw airfryer is daardoor niet alleen een multicooker maar ook een heteluchtoven voor dagelijks gebruik. Het panel consumenten geeft een 8,6. De prijs is vanaf 198 euro.

Philips Avance collection HD9247

Nummer 4: Inventum GF252HL

Inventum GF250HL airfryer beoordeling

Wie denkt dat je een airfryer alleen koopt voor een prijs die boven de 180 euro ligt is er goed nieuws; je kan ook voor minder een nuttig apparaat kopen. De Inventum airfryer kost namelijk aanmerkelijk minder. Met een prijs van 70 euro is het een apparaat te noemen wat kwaliteit combineert met een lage prijs. Het is echter wel een apparaat wat geschikt is voor wat kleinere huishoudens. Een kilozak friet zal je er niet in kwijt kunnen. Met een inhoud van 0.8 kilogram in de bakmand is het een apparaat wat het eten voor een tweepersoons huishouden kan bereiden. Met meer mensen eten kan wel; houd er dan rekening mee dat je meerdere keren het eten zal moeten bakken om voor iedereen een bereide maaltijd op tafel te zetten. Het vermogen is eveneens lager; je krijgt een vermogen van 1500 watt om mee te werken. Daar staat tegenover dat het een apparaat is waarvan je de delen zoals het filter in de vaatwasser kan zetten; al met al een praktisch apparaat wat je voor een laag bedrag koopt. Door de kleuren zilver gecombineerd met zwart is het een mooi apparaat voor op je aanrecht. De maten 33 bij 35 bij 28 cm zijn uiterst compact te noemen; al met al verdient deze Inventum airfryer een ereplek in je keuken. Wanneer je geen extra accessoires wil hebben bij je apparaat en het vooral voor friet en snacks gaat gebruiken is het een prima aankoop. Dat vonden de consumenten ook; ze gaven het apparaat een 8,8.

Inventum GF252HL

Nummer 5: Philips Avance Collection HD9643

Review Philips Avance Collection HD9643

In Juni 2017 stond dit apparaat bovenin de lijst met beste airfryers; nu is het gezakt naar de vierde plaats. Dit type airfryer kwam in september 2016 op de markt. Het is een verbeterde versie van de eerste airfryer, maar tevens de kleinere variant ervan. Het apparaat is dan ook duidelijk een antwoord op de vraag naar een compacte airfryer voor een kleiner huishouden. Het vermogen ligt flink lager dan bij de grote varianten die er verkrijgbaar zijn. Met 1425 watt is dit een apparaat wat friet en snacks bereidt voor een huishouden tot ongeveer 2 tot 3 personen. Deze machine kan tot 0,8 kilo per keer frituren, wat gelijk staat aan ongeveer driekwart kilo friet. Het is een kleine krachtpatser die een mooi uiterlijk heeft. De kleuren zilver en zwart zijn smaakvol gecombineerd, waarbij Philips er al vanuit gaat dat de airfryer bij de meeste mensen standaard op het aanrecht staat. Met een afmeting van 37 bij 27 bij 28 cm heb je geen heel groot aanrecht nodig om het apparaat permanent in het zicht te hebben.
Door de nieuwe TurboStar technologie van Philips kan ook dit kleinere apparaat krokant eten bereiden terwijl de binnenkant nog mals is. Olie toevoegen is haast niet nodig; dat scheelt een stuk in de vettigheid van het eten. Je krijgt bij dit apparaat een app waarin je kan zien hoe lang je iets moet bakken. Dat komt van pas wanneer het door meerdere huisgenoten gebruikt wordt. Je kan dit apparaat eveneens als een grillpan gebruiken; het is dan ook met recht een multicooker. De populairste gerechten kan je via een voorgeprogrammeerde stand bereiden. Zo weet je heel zeker dat het apparaat handig in gebruik is voor ieder gezinslid. De prijs van deze compact krachtpatser is vanaf 175 euro; het cijfer wat het behaalde in de reviews is een welverdiende 9,2.

Philips Avance Collection HD9643

Nummer 6: Inventum GF250HL

Inventum GF252HL beoordeeld

Een compacte alleskunner is de beste benaming voor dit apparaat. Het is de iets mindere versie van de Inventum die je op nummer 4 aantrof. Het apparaat is klein van formaat en in september 2015 op de markt gebracht. De technologie die erin verwerkt zit is dan ook iets meer gedateerd dan die van de eerder genoemde Inventum airfryer. Dat bemerk je eigenlijk aan alles; het apparaat heeft minder functies en ook zitten er minder accessoires bij. Het apparaat kan echter wel grillen, roosteren en bakken. Door het heteluchtsysteem wat gebruikt wordt heb je geen kwalijke geurtjes in je huis. Het zijn er wel iets meer dan bij een duurder apparaat maar dat komt doordat het vet een poosje blijft liggen onderin het bakje waarin jij het eten bereidt. Met 0,8 kilo kan je een portie eten maken voor twee tot drie personen. Het is dan ook een apparaat wat meer geschikt is voor een kleiner huishouden. Wil je wel het comfort van delen die in de vaatwasser kunnen, dan is het zaak dat je dit apparaat snel in huis haalt; voor een prijs van 59 euro koop je namelijk een airfryer die goedkoper is dan menig frituurpan maar daarentegen wel meer kan.

Een punt van gebrek is wel het ontbreken van een display. Daardoor is het maar te raden hoe lang het apparaat nog voor jou aan het werk is en wat de instelling is qua temperatuur. Er zit wel een timer op die je van tevoren instelt. Al met al is dit een apparaat wat geen multicooker is, maar eerder een verijdelde friteuse. Je koopt het voor de bereiding van snacks en friet, maar niet voor de bereiding van bijvoorbeeld vlees of minipizza’s. De klanten die het apparaat kochten beoordeelden het met een mooie 8,5.

Inventum GF250HL

Nummer 7: Philips Viva Collection HD99220/20

Philips Viva Collection HD99220-20 review

De airfryer is een apparaat wat bij steeds meer mensen op het aanrecht staat. Philips is een bedrijf wat in staat is om een deugdelijk apparaat te maken wat eveneens mooi is wanneer het op je aanrecht staat. De Viva Collection betreft apparaten die een mooi design combineren met praktische capaciteiten. De Philips Viva heeft echter een aantal beloften aan consumenten die niet helemaal worden waargemaakt. Het mooie uiterlijk, daar valt niet aan te tornen. Je koopt geen apparaat wat een saai zwart uiterlijk heeft en verder hoekig is. Het apparaat heeft een mooie ronde vorm waardoor het sierlijk staat in je keuken. Houd er wel rekening mee dat het ook een machine is die een minder grote bakruimte heeft dan wat de buitenkant doet vermoeden. Met een bakinhoud van 0,8 kilo is het een apparaat wat voor twee tot drie personen goed kan werken. Het vermogen van 1425 watt levert genoeg op om eten snel te bereiden. Denk er echter wel aan dat je geen frites en bijvoorbeeld kroketten tegelijk in het apparaat kwijt kan. De afbeeldingen die in de media rouleren doen je al snel anders geloven. Je koopt een apparaat uit oktober 2011; daardoor is de technologie die gebruikt is wel wat eenvoudiger dan die bij recentere apparaten. Dat is ook te merken aan de baktijd; die is wat hoger dan die van de moderne apparatuur. De accessoires zijn wel in de vaatwasser te reinigen waardoor je een hoog gebruiksgemak hebt. Een display zit er niet op; een minpunt volgens de gebruikers. Al met al betaal je voor dit apparaat een bedrag vanaf 129 euro; het kreeg het cijfer 8,4.

Philips Viva Collection HD9220/20

Nummer 8: De Tristar Crispy Fryer XL

Tristar Crispy Fryer XL aanbiedingen

Een airfryer hoeft geen dure aanschaf te zijn. Inventum bewees dit al maar Tristar bevestigt dit gegeven nog maar eens. De Tristar Crispy Fryer XL is een machine die voor een groter gezin geschikt is. Het is een apparaat wat maar liefst 3,2 liter inhoud heeft in het bakmandje. Je kan dan ook tot wel 5 porties eten in één keer bereiden. In tegenstelling tot veel goedkopere apparaten heeft de Tristar Crispy Fryer wel de mogelijkheid om meerdere soorten eten te bereiden. Je kan naast friet ook bijvoorbeeld vlees bakken of een cake maken. Het apparaat is wat groter dan het gemiddelde airfryer apparaat maar dat komt vooral door het feit dat je er zoveel eten tegelijk in kan bereiden. Het is een apparaat wat mooi oogt op je aanrecht, maar het is eveneens wat goedkoop in het uiterlijk . De delen zijn niet zo stevig vormgegeven als bij de duurdere Philips varianten. Wat eveneens een rol speelt voor de mensen die een review schreven is dat je wat langer bezig bent met het bereiden van het eten. Dat komt waarschijnlijk door het wattage wat met 1500 watt aan de lage kant is voor een apparaat wat zodanig groot is. Je moet dus wel wat geduld hebben tijdens het bakken van het eten. Het apparaat is ook niet echt in staat om krokante friet af te leveren; het resultaat blijft wat slap; daardoor is het minder geschikt om als vervanger voor de frituurpan te dienen. De prijs is uiterst laag; vanaf 60 euro koop je hem. Het review panel gaf het apparaat een 8,5.

Tristar Crispy Fryer XL

Nummer 9: Inventum GF400HL

kortingen Inventum GF400HL

Groot en krachtig, dat is de juiste benaming voor dit apparaat van Inventum. Je koopt een machine met een wattage van 1500. Dat is voor een apparaat wat van een goedkope makelij is behoorlijk te noemen. Je koopt er een mooi apparaat voor met een afmeting van 33 bij 33 bij 37 centimeter. Het is dus geen onhandige sta in de weg, en door de mooie vormgeving ben je snel geneigd om het apparaat een vaste plek op je aanrecht te geven. Zaken als een display zitten er niet op; de techniek is minder gecompliceerd dan die van bijvoorbeeld een Philips apparaat. Een timer zit er gelukkig wel op, net zoals een instelbare temperatuur. Door het lagere wattage zal het apparaat moeten voorverwarmen, maar aangezien het maar om ongeveer 3 minuten gaat valt dit nog te overzien. Je zou het niet verwachten van een goedkoop apparaat maar de gebruiksaanwijzing is in het Nederlands. Daardoor is het een apparaat waarmee je vrijwel direct aan de slag kan gaan. Frietjes worden lekker krokant in het apparaat, en het apparaat blijkt ook geen moeite te hebben met partysnacks. Doordat er geen akelige geurtjes vrijkomen kan je gemakkelijk werken zonder dat er een extra raam open moet.
Een minpunt van dit apparaat is de teflonlaag aan de binnenkant van de pan. Wanneer je al te fanatiek met een schuursponsje aan de slag gaat zal deze loslaten waardoor de anti aanbakfunctie verdwijnt. Schoonmaken met zorg is dus wel op zijn plaats. Ook zal het apparaat de eerste keren een onaangename geur verspreiden. Dat komt vooral door de materialen die zijn gebruikt bij de productie. Met een reviewscore van 8,2 en een aanschafprijs vanaf 74 euro ben je betaalbaar uit.

Inventum GF400HL

Nummer 10: Montana Mont Master Fryer MF919TS

Montana Mont Master Fryer MF919TS

De Philips Viva die we eerder benoemden had als groot voordeel dat hij een oogstrelend uiterlijk heeft. De prijs is echter voor veel kopers een reden om het apparaat te laten staan in de winkel. Wie van het conische design houdt maar niet de hoofdprijs wil betalen is de Montana Mont Master een regelrechte aanrader. Het is een apparaat wat een schitterend design heeft. Daarnaast heeft het een grote pan inhoud van 3,2 liter. Je kan dan ook heel eenvoudig voor een wat groter huishouden het eten bereiden. Met een vermogen van 1500 watt ben je wel even bezig; het is dan ook zaak dat je geen al te grote porties erin stopt wanneer dat niet nodig is. Verstandiger is het om in bijvoorbeeld twee keer de friet te bereiden; terwijl je de eerste portie opeet wordt de tweede portie bereid. Het apparaat heeft een aantal voordelen boven de apparatuur van Philips als je de kopers moet geloven; daar waar de oudere airfryers van Philips nogal eens last hadden van een blauwe walm is daar bij deze apparatuur geen sprake van. Het is een apparaat waar je naast de bekende snacks ook loempia’s, worstenbroodjes, cake, friet en kroketten in kan bakken. Deze multicooker is dan ook een regelrecht aanrader. Het merk is wat minder bekend en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij nog niet in grote getalen wordt verkocht. Gebruikers beoordelen het apparaat met een 10! De prijs vanaf 98 euro is redelijk te noemen voor een B-merk airfryer.

Montana Mont Master Fryer MF919TS

Nummer 11: De Tristar Airfryer FR-6983PR

Tristar Airfryer FR-6983PR in de aanbieding

Wie een airfryer zoekt en een degelijk design wil hebben zal even verder moeten kijken. Wil jij echter een airfryer met goede kwaliteiten en een nette prijs, dan is de Tristar Airfryer FR-6983PR een heel goede aanschaf. Je koopt een apparaat wat een behoorlijke inhoud heeft met 2,5 liter, en wat een capaciteit van driekwart kilo heeft. Daarmee is het een machine die vooral geschikt is voor een wat kleiner huishouden. Twee tot drie personen kunnen eten van de inhoud maar heel veel meer moet je er ook niet van verwachten. Het is een apparaat dat behoorlijk plastic achtig oogt. Met een afmeting van 38 bij 32 bij 32 cm past hij op je aanrecht, maar of hij daar ook echt een ereplek zal krijgen is maar de vraag. De bediening is heel eenvoudig; een display ontbreekt. Wel vind je een draaiknop voor de temperatuur en voor de timer. Je vingers zal je er niet aan branden want het apparaat heeft een koele wand. Het is daardoor wel geschikt voor een gezin met jonge kinderen. De delen kunnen niet in de vaatwasser wat voor veel mensen een nadeel zal zijn. Het apparaat heeft wel een acceptabele beoordeling; een 7,2.

Tristar Airfryer FR-6983PR

Nummer 12: De Adler Airfryer AD-6307

goedkope Adler Airfryer AD-6307

Lelijk maar doeltreffend, zo mag je de Adler Airfryer wel noemen. Het is een apparaat wat een B-merk is en wat goedkoop en alternatief oogt. Het is een airfryer die je koopt vanwege de bakkwaliteiten en de goede eigenschappen. Zo ruik je bij deze goedkope airfryer geen bakluchten en bovendien krijg je het eten wat je erin bereidt goed knapperig. De kleur blijft niet bleek zoals bij veel andere goedkope airfryers; je krijgt wat je mag verwachten van eten wat in een conventionele frituurpan is bereid. De gebruiksaanwijzing laat echter behoorlijk wat te wensen over. De baktijden zijn niet correct; er is behoorlijk naar beneden afgerond. Je zal dan ook speciale ovensnacks moeten gebruiken in deze airfryer. Dat is geen echt nadeel natuurlijk, maar het zorgt er ook voor dat het apparaat op een twaalfde plek is blijven steken. Met een vermogen van 1500 watt en een inhoud van 2 liter kan je er eten in bereiden voor een gezin van 2 tot 3 personen. De delen van de Adler zal je gewoon op de hand moeten wassen want ze zijn niet geschikt om in de vaatwasser te zetten. Het enorm simpele uiterlijk is een groot minpunt. De gebruikers zijn echter over de kwaliteiten van het apparaat te spreken; het krijgt een 9,0. Voor 70 euro koop je dan ook geen schoonheid, maar absoluut wel kwaliteit.

Adler Airfryer AD-6307

Nummer 13: de Princess Aerofryer XL

Princess Aerofryer XL extra large cashback

Princess is duidelijk het voorbeeld van een merk wat een goede kwaliteit apparatuur produceert tegen een aantrekkelijke prijs. De Aerofryer XL komt op de 13e plaats in deze top 20. Het is een apparaat wat geschikt is voor een huishouden met twee tot drie personen. Er is namelijk een bakcapaciteit van 0,8 kilo in dit apparaat gebouwd. Niet genoeg om voor een heel gezin een zak friet in te bereiden. Het apparaat is wel goed geschikt voor mensen die het met minder gebakken eten per keer af kunnen. Je krijgt een pan met een inhoud van 3,2 liter. Dat betekent, in combinatie met een wattage van ongeveer 1300 dat het apparaat wel wat aan kan, maar dat je er geen wereldwonderen van hoeft te verwachten. We hebben het hier over de versie die in oktober 2016 op de markt verscheen. Princess, een merk wat doorgaans voorop loopt op het gebied van vormgeving heeft ook hier een staaltje kunstwerk afgeleverd. De aerofryer oogt mooi voor op je aanrecht. Het materiaal is mooi glossy afgewerkt, en er zitten niet teveel toeters en bellen op. De gebruikers zijn ronduit lovend over het apparaat. Zo wordt de hete lucht die vrijkomt schuin omhoog geblazen. Je kan de aerofryer dan ook onder de afzuigkap plaatsen wanneer je die lucht gelijk wil afvoeren. Een minpunt wat helaas ook meerdere keren naar voren komt is de binnenlaag van de bakpan. Die laat na verloop van een aantal maanden los. Het gaat in dit geval om een garantieclaim. Bij een bepaalde serie is het duidelijk misgegaan. Jammer, want het brengt de score van de review tot een matige 7,7. Al met al is het een nette pan voor de 80 euro die je ervoor moet neertellen.

Princess Aerofryer XL

Nummer 14: De Montana MF-199XL

De Montana MF-199XL extra aanbiedingen

Airfryers zijn er in heel veel verschillende varianten. Wanneer je bij de top 20 aan de onderkant aankomt zie je daar doorgaans de goedkopere modellen staan. Montana is echter een model wat dan wellicht minder bekend mag zijn; kwalitatief is het een echte alleskunner. Dit apparaat wordt verkocht bij kookspeciaalzaken dus je mag er heel wat van verwachten. Het is een apparaat met een vermogen van 1800 watt. Dat is behoorlijk wat, zeker als je erbij rekent dat er een pan met een inhoud van 5,5 liter in het apparaat verwerkt zit. Je kan hier dus met een huishouden van 3 of meer personen prima uit eten. Het is een apparaat wat niet al te klein is. Je zal dus wel ruimte moeten maken voor deze Montana met een afmeting van 37 bij 32 bij 37 cm. Het apparaat is uiterst veilig want het heeft een koele wand. Ook heeft het een oververhittingsbeveiliging. Dit is een eigenschap die je niet bij elke airfryer terug vindt dus het is een mooi extraatje.

Het apparaat is een mooie tussenvariant wanneer je kijkt naar de prijs. Vanaf 120 euro koop je een uiterst compleet apparaat. Je kan tosti’s bakken in deze Montana  door het bijgeleverde tosti rekje. Ook is er een rekje meegeleverd om saté op te maken en bovendien vind je siliconen bakvormpjes waarmee je muffins kan maken. Het geeft aan hoe veelzijdig deze machine is. Je zet hem op je aanrecht en eigenlijk kan hij de hele dag door aanstaan. Dat kan ook geen kwaad want het is een schitterend apparaat wat absoluut niet misstaat in je keuken. Er is ook een minpunt aan deze Airfryer maar dat vind je eigenlijk aan meerdere B-merk Airfryers; wanneer de bak warm is en je deze uit het apparaat verwijdert krijg je hem haast niet meer terug geplaatst. Wanneer je dus meerdere keren achtereen iets wil bakken is dit een matige keuze. Al met al krijgt het apparaat van het review team een 7,3.

Montana MF-199XL

Nummer 15: Bestron ASF1304W

Bestron ASF1304W met korting kopen

Airfryers heb je in meerdere soorten en maten. Je hebt mooie en heel mooie airfryers, en je hebt lelijke en heel lelijke airfryers. Helaas moeten we stellen dat de Bestron ASF1304W airfryer in de laatste categorie valt. Daar waar je de meeste airfryers voor het mooie op je aanrecht laat staan omdat het apparaat de hele dag door kan worden gebruikt schuif je deze toch het liefste in een ver hoekje. Het apparaat is niet gemaakt van mooi glossy zwart materiaal maar van een vaag soort wit met zilver materiaal. Het geheel oogt uiterst knullig en ook behoorlijk goedkoop.

Technisch komt het apparaat redelijk goed uit de bus. Het is een apparaat met een wattage van 1400. Daarnaast kan er ongeveer 0,8 kg in de pan. Klanten die het apparaat kochten hebben zich duidelijk niet door het uiterlijk laten afschrikken. Ze zijn lovend over het apparaat. In tegenstelling tot sommige B-merk airfryers bakt dit apparaat wel krokante friet en de snacks komen ongeschonden uit de Bestron. Wanneer het aankomt op geurvrij bakken blijft dit apparaat wat achter vergeleken met de duurdere varianten en merken. Je ruikt een zekere frituurlucht, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door korrels die van de snacks af vallen en onderin het frituurbakje liggen te bakken. Het apparaat is compact (wat maar goed is ook) en door zijn vorm gemakkelijk in een kast te plaatsen. Kopers geven het apparaat voor zijn uiterlijke verschijning een 6, en voor de prestaties een 10. Al met al kom je dan toch op een mooie 8 uit.

Bestron ASF1304W

Nummer 16: Wartmann Hetelucht Friteuse 5,5 liter

Wartmann Hetelucht Friteuse 5,5 liter goedkoop

Wartmann is een redelijk onbekend merk. Toch wordt het apparaat verkocht via kookshops. Het is dan ook een airfryer die behoorlijk geliefd is bij de gebruikers. Dat komt waarschijnlijk doordat het een apparaat is wat behoorlijk wat technische snufjes heeft. Zo krijg je er een app bij waarin je de baktijden van producten kan aflezen; iets wat je bij de meeste airfryers niet krijgt. Het is een apparaat met een wattage van 1600; iets wat je wel nodig hebt bij een airfryer die je kan gebruiken om een maaltijd voor een groter gezin te bereiden. Wanneer je verder kijkt dan de techniek kom je toch bij een paar onvolkomenheden uit. Het is niet voor niets dat deze Wartmann Hetelucht Friteuse op de 16e plaats eindigt. Het is namelijk een apparaat waarbij de onderdelen spontaan loslaten. Denk aan een handvat wat loslaat bij het uitschudden van de frietjes. De klantenservice geeft vervolgens niet thuis. Jammer; het apparaat eindigt met een 7,0. Dit resultaat is vooral te danken aan de goede techniek. Voor 80 euro hadden we meer verwacht.

Wartmann Hetelucht Friteuse 5,5 liter

Nummer 17: Telefunken Airfryer

goedkope Telefunken Airfryer kopen

Van sommige merken zou je niet verwachten dat ze airfryers produceren. Een merk wat duidelijk meelift op de hype is het merk Telefunken. Je koopt voor 40 euro een apparaat in het wit. De vorm is uiterst charmant, en het apparaat is enorm gemakkelijk te bedienen. Het wattage van 1500 watt is netjes, zeker wanneer je er een pan met 3,2 liter inhoud mee wil verwarmen. Je kan er met een huishouden tot 3 personen uit eten. Het mandje is uitneembaar en de temperatuur is van 80 graden tot 200 graden in te stellen. Verder een simpel apparaat wat niet uitnodigt tot culinaire hoogstandjes. Een net apparaat voor die prijs, meer ook niet.

Telefunken Airfryer

Nummer 18: Herenthal airfryer de luxe

Herenthal airfryer de luxe in de aanbieding

Herenthal is niet echt een bekend merk wanneer je kijkt naar elektronische apparatuur. Het is een airfryer die een mooi uiterlijk heeft, maar verder weinig uitnodigt tot koken. Je bakt er je frites in, maar verder wil je er niet echt regelmatig gebruik van maken. Wat dit apparaat fijn in het gebruik maakt is het materiaal; het is namelijk gemaakt van aluminium. Dat zorgt ervoor dat je een degelijk apparaat aanschaft, in tegenstelling tot het plastic wat je meestal aantreft. Let er wel op dat je vingers niet verbranden want de buitenkant wordt redelijk warm. Met 1400 watt en een mandje van 3 liter een leuk apparaat voor een klein huishouden. De prijs is 80 euro; we zouden het er niet snel aan uitgeven. Klanten geven het apparaat een 7,0.

Herenthal airfryer de luxe

Nummer 19: Molino Airfryer JMLV2574

goedkoopste Molino Airfryer JMLV2574

Bij de minder bekende merken kom je bijvoorbeeld Molino tegen. Het is een B-merk met duidelijk ook B prijzen. Het apparaat koop je vanaf 55 euro bij de webwinkel. De klanten hebben niet echt een heel uitgesproken mening over de prestaties maar dat hoeft ook niet wanneer je er alleen mee frituurt. Met een wattage van 1500 en een inhoud van 3,5 liter is het een aardig apparaat voor een klein huishouden. Het apparaat oogt eenvoudig, maar het aluminium front zorgt ervoor dat het leuk op je aanrecht staat. De bediening is simpel; leuk voor wie geen hoge eisen aan zijn apparatuur stelt. Het cijfer van klanten komt niet hoger dan een 6,5.

Molino Airfryer JMLV2574

Nummer 20: MOA sport AFK

MOA sport AFK Air fryer

MOA sport is een B-merk wat voor een aantrekkelijke prijs een neutrale airfryer op de markt heeft gebracht. Het apparaat oogt eenvoudig maar heeft een interessant voordeel vergeleken met andere airfryers. Het is namelijk een apparaat wat je eenvoudig uit elkaar kan halen waardoor de delen los van elkaar te reinigen zijn. De behuizing blijft koel, ook tijdens het bakken, waardoor deze airfryer ook voor gezinnen met kleine kinderen geschikt is. Het is een apparaat met 1400 watt, en een bakmandje van 3 liter. Geschikt voor een huishouden tot 3 personen dus. Voor 55 euro koop je een net apparaat wat een 6 scoort.

MOA sport AFK